Huiskamervoorstellingen

In het najaar kan je weer genieten van een reeks huiskamervoorstellingen in vier Olense huiskamers.

4 oktober, 11 oktober, 18 oktober en 25 oktober.

Het aanbod is zeer gevarieerd: van Nederlandstalige muziek en rustige luistermuziek tot hedendaagse pop- en jazzmuziek en stevige bluesmuziek. Het succes van de voorbije huiskamervoorstellingen bewijst dat dit soort van intieme voorstellingen erg in de smaak vallen bij de Olenaars.

Het programma:

Donderdag 4 oktober: John Fairhurst - Gastgezin Steyaert – Nargier Ovenstraat 29

Vermeng de vocalen van Tom Waits en Mark Lanegan met het gitaartalent van Jimi Hendrix en je boetseert John Fairhurst. Volgens ‘Acoustic Guitar Magazine USA’ behoort John Fairhurst tot de top 3 van de ‘Resonator guitar players’ wereldwijd. Voor de opnames van zijn albums werkte hij in het verleden al samen met Alex Beitzke (Prince, Ed Sheeran en Florence & the machines) en met Bradley Spence (Radiohead en Stereophonics). Deze rasechte bluesman stond op zowat alle grootste festival van het Verenigd Koninkrijk. Bezetting: John Fairhurst (gitaar en zang) en Toby Murray (drum)

Donderdag 11 oktober: Dieter von Deurne & The Politics - Gastgezin Heylen – Cools Gestelstraat 51

Dieter Sermeus scoorde in het verleden al bescheiden hitjes met zijn bands ‘Orange Black’ en ‘The Go Find’. Catchy popsongs zijn zijn handelsmerk geworden. Met Dieter von Deurne & The Politics mag je je verwachten aan aanstekelijke indie-gitaar-popsongs waarin flarden Wilco en Pavement nooit ver weg zijn. Bezetting: Dieter Sermeus, Nico Jacobs, Steven Holsbeeks, Hans Gruyaert of Jules Lemmens

Donderdag 18 oktober: Vitalski - Gastgezin Loots - Theuwis Dellekens 24

Vitalski, of voluit Don Vitalski, is de artiestennaam van Vital Baeken, een Belgische schrijver en performer. Sinds 2011 draagt Vitalski de titel ‘Antwerpse Nachtburgemeester’. Don Vitalski speelt tijdens de huiskamervoorstelling ‘De ideale schoonzoon’, een avondvullende comedyshow waarin hij terugkeert naar zijn roots: comedy zonder franje, met een duizelingwekkende vaart, maar tegelijk één grootse vertelling. Want Vitalski is ook steeds, behalve een comedian, een rasverteller.

Donderdag 25 oktober: De KeaVers - Gastgezin Dierckx - Desmaele Weier 36

Deze vier muzikanten uit de regio Diest brengen songs van The Beatles vertaald naar het Nederlands. De liedjes worden niet klakkeloos vertaald, de KeaVers doen dat op hun typisch eigenzinnige manier. Deze muzikanten brengen een avondvullend programma met naast het oeuvre van The Beatles ook leuke weetjes over deze legendarische muziekgroep. Bezetting: Hans Prinsen (zang, ukelele en accordeon), Bert Marx (bas en contrabas), Steven Marx (klarinet en sax) en Gert Raeyen (drums en toetsen).

Je kunt inschrijven op twee manieren:

  1. Ken je iemand van de bovenstaande gastgezinnen? Dan kan je rechtstreeks een plaats reserveren via het gastgezin.
  2. Zijn de gastgezinnen je niet bekend? Geen probleem, elke Olenaar kan zich inschrijven via Vrije Tijd.

Inschrijven kan vanaf maandag 4 juni. Aarzel niet te lang want de plaatsen zijn beperkt.

Om iedereen een kans te geven om zich in te schrijven voor een voorstelling, worden de volgende richtlijnen gehanteerd bij de inschrijvingen:

  • Je kan maximum voor 1 voorstelling definitief inschrijven.
  • Voor de andere voorstellingen kan je je op de reservelijst laten noteren. Indien na de een maand blijkt dat er nog plaatsen vrij zijn, worden de personen op de reservelijsten in volgorde van inschrijven gecontacteerd.
  • Je mag maximum voor 4 personen tegelijk inschrijven.
De huiskamervoorstellingen starten om 20.00 uur en worden je gratis aangeboden door de vzw Keizer Karel Olen.